Mi az AVE?
Féyn és hang stimulációAz AVE rövidítés az angol Audio Visual Etrainment rövidítése (Hang- és Fény Vezetés), amit a MindAlive Inc. dolgozott ki. A fény és hang impulzusokat előállító készülék egy agyhullám szinkronizáló eszköz. A fény és hang impulzusok a frekvencia követő válasz (Frequency Following Response, FFR) nevű hatás alapján vezetik az agyhullámokat egy előre létrehozott program alapján.

Ehhez egy fényimpulzusokat előállító szemüveget (LED fényforrásokkal) és egy hang impulzusokat előállító fejhallgatót kell használni, amelyek a használót speciális agyhullám mintázatú állapotba juttatják. A fény és hang impulzusok egymásutánja egy frekvenciát határoz meg.  Az agy működését szintén lehet frekvenciával jellemezni. Az agyhullámok frekvenciája az agyon belül az idegsejtek működésétől függ amit befolyásol a hallás, tapintás, szaglás, látás vagy az ízlelés.

Ezek az érzékek a környezetből információt juttatnak az agyba elektromos jelek segítségével. A látás + hallás a legerősebb és legbiztonságosabb hatások az agyhullámok megváltoztatására. Miután megjelennek az ütemes jelek az idegrendszerben, néhány perc múlva az agy elkezd alkalmazkodni, ráhangolódik az impulzusokra, elkezdi követni a külső jelzések ritmusát.

Ez a folyamat a "vezetés" (entrainment) fény és hang által (AVE). Lényegében az agytréner készülék az agyhoz a saját nyelvén beszél - a frekvenciák nyelvén.

Az agytréningről itt olvashat bővebben ...
Kedvező hatásai
Mivel a fény-hang impulzusok behangolják az agyhullámokat a megfelelő frekvenciára, ezért ennek a kedvező hatásait érezzük meg az AVE használatával. A fizikai hatások közül a legfontosabb, hogy növeli az agyban a véráramlást (Cerebral Blood Flow). Ez akár 25% növekedés is lehet. További hatása a glükóz metabolizációjának felgyorsítása, az az gyorsul az anyagcsere, az idegsejtek több energiához jutnak és ez által nagyobb teljesítménnyel tudnak működni.
Ezek a hatások összességében növelik a szellemi teljesítőképességet. Ez egy hatásos és olcsó lehetőség a különböző problémák megoldására, úgymint a figyelemhiányos szindróma (ADD), a szezonális depresszió (SAD), fibromyalgia vagy a krónikus fájdalom. Szinte minden koró gyerek és felnőtt talál magának alkalmazási területet akkor is ha nem küszködk nagyobb problémákkal. Kiválló felhasználási terület a képességek fejlesztése, ezért hasznosnak találják a sportolók a fizikai teljesítmény javítására, a tanulók a tudás beépítésére valamint az idősebbek a szellemi teljesítmény megőrzésére.

Négyféle hatás

A DAVID Delight készülékek használatának rendkívül sok kedvező hatása van, de mindegyik hatás a következő négy tényező javulásának a következtében lép fel.

Változik az EEG aktivitás

Az agy normál esetben különböző frekvenciájú agyhullámokat képes előállítani a működése közben. Ezeknek megvan a maga helye és ideje a napi ritmusban. Problémát jelent, ha bizonyos frekvenciák nem megfelelő mennyiségben vannak jelen, mivel az ezekhez tartozó funkciók ekkor nem megfelelően vannak jelen az életünkben sem, ami zavart okoz. Az AVE segítségével ezek visszahangolása megtörténik, a gyakorlás során mint egy jó tanár a DAVID Delight készülék visszatanítja a helyes működést.

Meditatív disszociáció

A disszociáció az első lépés az elme kitisztulásához és a meditatív állapothoz. Lecsendesíti a gondolatokat, eltávolít a testérzetektől hasonlóan mint amit egy aktív meditációt végző személy megtapasztal. Ez az állapot először a légzés megváltozásával jár, mély és egyenletes hasi légzés alakul ki. Kezek és lábak melegek lesznek, a bőr kipirul ahogy az artériák kitágulnak és megindul a vérkeringés az arcon és az egész testben.
DAVID Delight disszociáció hatása
A disszociáció hatására megindul a regenerációs folyamat, egy energia töltés, aminek eredményeképpen szellemi, érzelmi és fizikai szintű gyógyulás következik be. Ez jelentheti a szorongás, depresszió, alvásproblémák, migrén, PMS, vérnyomás, figyelemhiány vagy tanulási nehézségek tüneteinek csökkenését.

Agyi véráramlás növekedése

Az agy véráramlása a születésünk pillanatától az életünk előrehaladtával folyamatosan csökken. Az AVE hatására 25-30%-al megnő az áramlás, ami 50 éves korban egy 30 évesnek megfelelő értéket jelent.
DAVID Delight agy véráramlás
Ez a változás az anyagcsere növekedésével együtt jelentős teljesítménynövekedést biztosít.

Neurotraszmitter változások

A DAVID Delight használatakor az agyi ingerületátvivő anyagok mennyiségében változás következik be. A szerotonin, norepinefrin és az endorfinok szintje megemelkedik, a melatonin szintje lecsökken. Az első csoportba tartoznak az ünnepi hangulathoz tartozó anyagok, amik a jókedvhez, az élet könnyebb elviseléséhez és a figyelem fenntartásához tartoznak. A melatonin csökken, és ez is kedvező, mert magas szintje felelős a szezonális depresszió felerősödéséért.
DAVID Delight neurotranszmitterek
A szerotonin növeli a relaxációt, felerősíti a boldogság érzését és a szociális tevékenységeket. Segít kordában tartani a depressziót, a szexualitást és az erőszakos megnyilvánulást. A norepinefrin segít fenntartani a mentális fókuszt. Ha a szerotonin és a norepinefrin szint is magas, a személy jól érzi magát, laza, éles eszű és kicsattanó jókedve van.

Kedvező hatások

A több évtizedes tapasztalatok szerint a következő hatásokra lehet számítani a DAVID Delight készülék használatának eredményeképpen:

     - Relaxált ugyanakkor energikus érzés
     - Vizuális belső látvány, színekkel és formákkal
     - Nyugodt "földelt" érzés
     - Tiszta gondolkodás, megnövekedett problémamegoldó képesség
     - Kibővülő személyes kapcsolatok
     - Mosolygós, jókedvű hangulat
     - Szellemi frissesség, éles elme

agytrenerkeszulek.hu

Bioptima Kft.1. Veszprém

Mikszáth K. u. 42/A2. Budapest IX.

Soroksári út 44.
MillPark 2. em. 218.

           Tel: 30/9963185